nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-10-01 12:45
ENSZ dolgozók alapszintű elsősegélynyújtó oktatása
2019. szeptember 23-25. között alapszintű elsősegély oktatást tartottak az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet kiképzői.

A két és fél nap alatt 77 fő ENSZ dolgozó vett részt az elméleti, valamint a gyakorlati oktatáson, ahol az oktatók bemutatták katonai szempontból is a különböző sérülések, belgyógyászati események helyes felismerését, és azok ellátását.

Az elméleti oktatásokon szó volt a különböző baleseti helyszínek biztonságos megközelítéséről, a leggyakrabban előforduló sérülésekről és azok ellátásáról, melyek mind a harctéren, mind a civil életben előfordulnak. A résztvevők megismerkedhettek a vérzések típusaival, azok ellátásával. 

A gyakorlat során szimulálták a mentőszolgálat értesítését, a sérülttel kapcsolatos főbb ismeretek közlését, gyakorolhatták az eszméletlen és a klinikai halál állapotában lévő sérültek ellátását. 

Rosszullét esetén kiemelten fontos a megfelelő szintű elsősegélynyújtás, ezért a tanfolyam kiemelt részét képezte az alapszintű újraélesztés megtanulása, amely kiegészült a külső félautomata defibrillátor alkalmazásával. Ezen eszköz nem csak a közterületeken kijelölt helyeken – bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon, oktatási intézményekben – találhatóak meg, hanem mindemellett az ENSZ szervezeteinek épületeiben is.

Az oktatók mindezeken túl bemutatták a gyermekek és felnőttek körében előforduló idegentest eltávolításának módszerét a légutakból, a beékelődött idegentest kirögzítésének technikáját, illetve a gépkocsiban, szűk helyre beszorult sérült kimentését. 
A képzés együttműködési megállapodás alapján valósult meg, amelyet 2019 júliusában írt alá az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, valamint ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgató-helyettese.
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu