nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-09-23 15:16
Repülőorvosi kongresszusok Debrecenben
2019. szeptember 8-12-e között Debrecenben rendezték meg a repülőorvosi világkongresszust (International Congress of Aerospace Medicine), valamint az Európai Repülőorvosi Felhasználói Konferenciát (USER Congress), amelyeken az MH Egészségügyi Központ szakemberei is felszólaltak.
A világkongresszus célja a civil és katonai repülés, illetve az űrkutatás orvosbiológiai problémáinak, kutatási eredményeinek, a repülőorvosi alkalmassági minősítés jogszabályi és klinikai aspektusainak bemutatása volt. A konferencián 75 ország szakemberei (repülőorvosok, repülőműszaki mérnök szakemberek és pilóták) vettek részt, amely remek alkalmat biztosított a civil és katonai repülőorvosi intézetek, kutatóintézetek és polgári repülőorvosi központok vezető szakemberei számára, hogy a repülésbiztonság szempontjából legfontosabb kihívásokról, problémákról tapasztalatokat cseréljenek.

A Szervezőbizottság elnöke Dr. Győri Gyula címzetes docens, az Innovációs és Technológiai Minisztérium légiközlekedési főigazgatója, a Tudományos Bizottság elnöke Prof. Dr. Grósz Andor nyugállományú orvos dandártábornok, valamint a bizottság tagja Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes, MH repülő főszakorvos, az MH Egészségügyi Központ főorvosa.

A nyitó előadást Prof. Dr. Grósz Andor tartotta. Az MH Egészségügyi Központ 3 főorvosa is előadás tartott: Dr. Reményi Ákos, a Fül-orr-gége Fej- és Nyaksebészeti Osztály főorvosa, Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes és Hornyik József a Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet osztályvezető pszichológusa.

A kongresszushoz ezúttal szorosan kapcsolódott a kétévente megrendezésre kerülő Európai Repülőorvosi Felhasználói Konferencia (USER Congress), amely kifejezetten a katonai repülés és a repülőorvosi kiképzőeszközök fejlesztésére, a repülésbiztonság szempontjából fontos gyakorlati eredményességére fókuszált. 

A 7. alkalommal megszervezett esemény Szervezőbizottságának elnöke Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes volt, míg társelnökként Dr. Erich Rödig nyugállományú dandártábornok a Német Légierő volt repülő főszakorvosa volt, aki tapasztalataival segítette a lebonyolítást. Az európai és ázsiai szakemberek mellett az Amerikai Repülőorvosi Társaság elnöke, Dr. Joe Ortega nyugállományú ezredes is részt vett a 90 ország részévtelével megrendezett kongresszuson. A nyitóelőadást Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök tartotta a magyar katona-egészségügyi szolgálat aktív nemzetközi szerepvállalásáról és a Zrínyi 2026 átfogó haderő fejlesztési tervről. 

Az MH Egészségügyi Központ részéről Dr. Szabó Sándor András orvos ezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézettel közösen elvégzett kutatási projekt eredményeiről tartott előadást. 

Mind a világkongresszus, mind a felhasználó konferencia új együttműködési lehetőségeket nyitott a hazai katonai repülőorvoslásban dolgozó szakemberek előtt.

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu