nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-09-11 12:34
Ópusztaszeri látogatás a MATASZ szervezésében
A Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) Egészségügyi Tagozata ópusztaszeri kirándulást szervezett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ munkatársai és hozzátartozói részére 2019. szeptember 7-én.
A MATASZ Egészségügyi Tagozatának tevékenységében az MH Egészségügyi Központ több munkatársa is aktívan részt vesz, így kézenfekvő volt egy közös, az intézményben dolgozók részére szóló kirándulás megszervezése.

Ópusztaszer az Árpád-kori Magyarország fontos helyszíne. A magyarság történelmének  emlékezete nem csupán a nemzeti identitásnak az egyik alapvető összetevője, hanem a honfoglalás és az új ország stabilitásának megteremtése a magyar katonai hagyományok, a Magyar Honvédség eszmei gyökereit is jelenti.

A kiránduláson résztvevők a Nemzeti Történeti Emlékpark Látogató Központjában két rövid 3D-animácios film megtekintésével megismerhették Ópusztaszer, valamint Magyarország történetét a honfoglalástól napjainkig.
 

A filmvetítés után az érdeklődők egy látványos tárlatvezetés során megtekinthették a híres Feszty körképet, valamint az épületben található egyéb kiállításokat. Lehetőség nyílt a park bejárására, a filmvetítésen is említett helyszínek felkeresésre.

Ezt követően az MH Egészségügyi Központban dolgozó, Dr. Szentgyörgyi Viktor őrnagy körbevezette a csoportot a közelben lévő, saját maga által készített zsúpfedeles, földbevájt házak között, amelyeket Árpád-kori régészeti dokumentumok alapján, korabeli anyagok és módszerek felhasználásával rekonstruált. Az intézmény laboratóriumvezető főtisztje történész édesapja révén már gyermekkora óta szerelmese a korai évszázadok történelmének.

 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu