nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-08-15 15:27
Állománygyűlés az államalapításra emlékezve
Augusztus 20-án az államalapításra és Szent István királyra emlékezünk. Ennek alkalmából ünnepi állománygyűlés megrendezésére került sor az MH Egészségügyi Központban 2019. augusztus 15-én.

Államalapító Szent István ünnepe egészen a 11. századig nyúlik vissza. I. (Szent) László király közbenjárására 1083. augusztus 20-án, VII. Gergely pápa hozzájárulásával oltárra emelték I. István király ereklyéit a székesfehérvári bazilikában, amely egyenértékű volt a szentté avatással. A történelem változásával folyamatosan alakult és formálódott az ünnep, melynek egyre kiemelkedőbb részévé vált a katonaság.

Az állománygyűlésen Dr. Pohl Árpád dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, megemlékező beszédében felhívta a figyelmet az államalapítás fontosságára, mely megalapozta a magyarság stabilitását. 

A megemlékezést követően az ünnepi elismeréseket az MH Egészségügyi Központ parancsnoka nevében Csókos Gábor ezredes, az intézmény törzsfőnöke adta át, ezzel is elismerve az MH Egészségügyi Központ dolgozóinak munkáját.

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez hozzájárultak a Magyar Örökség és Prima Primissima díjas Honvéd Együttes művészei, akik kulturális műsorukban Szent István, illetve az államalapítás szellemiségét idézték meg.

Az állománygyűlés végén állófogadásra került sor, ahol pohárköszöntőt mondott az MH egészségügyi főnök képviseletében Dr. Horváth Péter ezredes, a Védelem-egészségügyi Igazgatóság osztályvezetője, aki rövid beszédében elismerését fejezte ki az egészségügyi dolgozók részére.

Fotó: Tóth László 

kapcsolódó állományok
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu