nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-08-08 14:26
Új betegőrző monitorok a Honvédkórház Sürgősségi Centrumában
Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Centrumának összes betegőrző monitorát lecserélték a kor színvonalának megfelelő és jelenleg legmodernebb betegfigyelő rendszerre az elmúlt napokban.

A Honvédkórház a nagy betegforgalmat bonyolító Sürgősségi Centrumával a legmagasabb - úgynevezett III-as – progresszivitási szinten képes biztosítani a betegek ellátását a nap 24 órájában. Az osztályon használt betegőrző monitorok az évek alatt elhasználódtak és cseréjük szükségessé vált. A három központi vezérléssel érkező 39 db betegőrző monitor a Sürgősségi Centrum ambulanciáján és fektető helyiségében került elhelyezésre, a lecserélt készülékek közül a használhatókat a Honvédkórház más osztályán fogják tovább használni. 

 

A 39 db új monitor a betegek teljes körű non-invazív és invazív monitorozására alkalmas, rendelkezik EKG-val, vérnyomásméréssel, pulzoximetriával (oxigén szaturáció mérése) és kapnometriával (a kilégzési szén-dioxid monitorozása) is. 

Az új eszközök moduláris monitorok, bármilyen további modullal – a rendszer módosítása nélkül – bővíthetőek és beteg transzportra is alkalmasak. A rendszer használatbavétele előtt az orvosok, szakdolgozók, mentőtisztek és beteghordók elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt, ahol elsajátították a készülék funkcióit, megismerkedtek annak magyar nyelvű menüjével.

 

Az MH Egészségügyi Központ a Sürgősségi Centrum szélesebb körű fejlesztése érdekében egy vénaszkennert, 20 db új hordozható betegágyat és 4 db lélegeztető gépet is beszerzett az elmúlt hónapokban.

Az újonnan beszerzett európai színvonalú eszközökkel az MH Egészségügyi Központ, illetve a Honvédkórház tovább emeli a betegellátás színvonalát, ezzel is szolgálva a páciensek mihamarabbi gyógyulását.

 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu