nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-07-09 07:47
Vesebetegek is sportolhatnak!
Rendhagyó módon az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központból (MH RKKK) indult útjára a vesebetegek részére szervezett, 7. RenBike Tour Balaton-kerülő kerékpártúra, június 28-án.

Több szempontból kiszolgáltatott helyzetben vannak a veseelégtelenségben szenvedők,  főleg azok, akik dialízises kezelésre szorulnak.  Ennek ellenére, kontrollált körülmények között ők is sportolhatnak  - mint például ezen a több napos kerékpártúrán.

A Honvédkórházban dolgozó Dr. Schneider Károly, osztályvezető főorvos, honvédelmi alkalmazott, a rendezvény egyik szervezője elmondta: az országos rendezvényre idén körülbelül nyolcvanan regisztráltak. Közülük ketten éppen a Honvédkórházban kapják meg a szükséges kezeléseket.

„Azért kértünk a honvédségtől segítséget, hogy autóinkat biztonságos helyen hagyhassuk a túra idejére. A kerékpártúra több szempontból is speciális. Egyrészt csapatban megyünk, tehát a felvezető kerékpárost nem lehet megelőzni, és a sort záró mögött sem lehet senki. Út közben négy kísérő autó áll rendelkezésünkre, és többeknél van egészségügyi felszerelés, továbbá a szükséges gépi kezeléseket is biztosítjuk, mégpedig majd Keszthelyen” – fogalmazott a főorvos.

A túrán minden veseelégtelenségben szenvedő ingyen vehet részt.

Forrás: honvedelem.hu 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu