nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2019-07-03 08:08
50 éves a Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály a II. telephelyen
Ötven évvel ezelőtt, 1969-ben kezdte meg működését  a Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály 6 ággyal az akkori MÁV Kórházban.
Az évfordulóra tudományos napot szervezett az osztály 2019.06.24.-én, mely egyben az alapító dr. Gurdon János  főorvos 90. születésnapját is megünnepelte.
Dr. Gurdon János 1960-tól nyugdíjba vonulásáig 2000-ig dolgozott a MÁV kórházban, mint aneszteziologus főorvos.
1969-ben pont 50 évvel ezelőtt kezdte meg működését  a Központi Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály 6 ággyal.
1998-ban Ő nyitotta meg  a jelenleg  is működő új Intenzív osztályt, amely a mai napig a Honvédkórház II. telephelyének intenzív osztálya, melyet 12 ágyra terveztek.
Szakmai munkáját nagyfokú igényesség és tudásvágy jellemezte, érdeklődött az új módszerek, eljárások, fejlesztések iránt. Bevezette, tanította és alkalmazta  a munkavégzés során. 
Gurdon János főorvos munkássága  példaértékűnek tekinthető, mind munkatársai, mind tanítványai, valamint a jövő orvosnemzedék számára.    
Régi barátok és kollégák prof. dr. Pénzes Istvánt, prof. dr. Darvas Katalint, dr. Kamuti Jenőt, dr. Bazsó  Pétert, prof. dr. Marton Istvánt elevenítették fel a közös emlékeiket, a múltban sikeresen elvégzett feladatokat, az együttműködés fontosságát munkáik során.   
A rövid  előadások a szakma múltját  és a jövőjének összekapcsolódását célozták meg.  

Az ünnepség díszvendégeként beszédet mondott dr. Horváth Ildikó  egészségügyért felelős államtitkár  asszony. Méltatta a gyógyító közösség meghatározó szerepét a betegellátás folyamatában.  
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu