nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2018-12-14 12:40
X. AUDIT az MH EK-ban
A 2008-ban indult integrált minőségirányítási rendszer (MIR) tanúsítása zajlott le intézményben, immár tizedik alkalommal.

Az irányítási rendszer kiterjed az általános- ISO 9001:2015, a környezetirányítási- ISO 14001:2015 és az egészségügyi MSZ EN 15224:2013 szabványokra. A tíz éve elkezdett folyamat és fejlesztés meghozta a gyümölcsét, sikeres audittal zárult a 2018-as év.

Az auditáló cég által elvégzett tanúsítást minden esetben vezetőségi átvizsgálás előzi meg,. Az auditálás alkalmával sor kerül a minőségirányítási alapdokumentumok felülvizsgálatára, intézményi szinten az indikátorok és kockázatok alakulásának áttekintésére, a hibajavító intézkedésekkel kapcsolatos visszaellenőrzések és az elrendelt célellenőrzések tapasztalatainak ismertetésére, továbbá a belső és a klinikai auditok tapasztalatainak feldolgozására is. 

A menedzsment elkötelezett a betegellátással kapcsolatos eljárástípusok szerinti összehasonlítása, valamint az elégedettségi vizsgálatok eredményétől függő intézkedések iránt, mely az intézmény hatékonyabb működését segíti elő.

A minőségirányítási rendszer folyamatos fejlődését mutatja, hogy az ellenőrzések során csökkent a feltárt eltérések száma, továbbá kevesebb megelőző intézkedést kellett hozni. Az integrált minőségirányítási rendszer nem egy önmagáért vagy a tanúsítás megszerzéséért végzett tevékenységet jelent, hanem egy olyan szervezési és irányítási eszközt biztosít a parancsnok részére, mely a mindennapok munkáját operatívan elősegíti. 

Az auditálás eredményét mi sem bizonyítja jobban, mint Ivanova Galina, az ÉMI-TÜV SÜD Kft. vezető auditora zárószavai: „Aki belép az Intézmény kapuján az vegye tudomásul, hogy rend van, amit mindenkinek felelőséggel be kell tartania.”
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu