nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2018-12-14 12:28
Szabályos a radiológiai ellátás az MH Egészségügyi Központ gyógyító telephelyein
Az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. (X.20.) ESzCsM rendelet 2. számú mellékletében szerepel – többek között  –  
a sürgősségi betegellátó egységben szervezett szakellátásra vonatkozó személyi és tárgyi minimumfeltételek meghatározása. 
Az MH EK egy olyan, széles feladatrendszert átfogó, komplex szervezet, mely több telephelyen működik, többek között a Podmaniczky utcai telephelyen is. 
Az intézmény a sürgősségi betegellátó egységeiben szervezett egészségügyi szakellátás személyi és tárgyi feltételei megfelelnek a rendeletben előírt követelményeknek. A központi telephelyen sürgősségi centrum (III. progresszivitási szint), míg a Podmaniczky úti telephelyen sürgősségi beteg-fogadóhely működik.

 A minimumfeltételeket szabályozó rendelet szerint a képalkotó eljárások közül a röntgen, illetve ultrahang készülék esetében belgyógyászat, sebészet stb. szakma esetében minimumfeltételként az intézményen belüli elérhetőséget szükséges biztosítania a szolgáltatónak, míg a sürgősségi betegfogadó hely esetében ilyen feltétel nincs előírva. A telephelyek között saját mentőgépjármű biztosítja a szállítást a betegek részére. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2018. szeptemberében ellenőrizte a sürgősségi betegellátó osztályokat, érintve a személyi- és tárgyi feltételeket, valamint az ellátás megfelelőségének kritériumait, melynek során megállapították, hogy a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Centruma a jogszabályoknak előírtaknak megfelelően működik és biztosítja a betegellátást.

Szervezetünk bár több telephelyen teljesíti gyógyító feladatait, koordináltan, egy intézményként működteti a szabályzókban előírt és kialakított betegutat.

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu