nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2018-11-30 15:14
Adventi gyertyagyújtás a Honvédkórházban
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ kápolnájában Szentmise keretén belül került sor adventi gyertyagyújtásra,  2018.november 11-én.
Az adventi várakozás a karácsonyt megelőző 4. vasárnaptól december 24-éig tart, amelyen lelkünket felkészíthetjük karácsony szent ünnepére.
Immár hagyománnyá vált kórházunkban, hogy Advent kezdetével 4 héten át péntek reggelenként római katolikus szentmise keretében gyertyát gyújtunk az adventi koszorún.
A szentmisét az MH Egészségügyi Központ székhelyén található Isteni Irgalmasság Ökumenikus kápolnában Nagy Ferenc Endre főhadnagy tábori lelkész, Endre atya  tartotta.  Minthogy Szent András apostol ünnepén, az atya kiemelte, hogy „András apostol remek mintája a Krisztus követésének. Attól kezdve, hogy az Úr magához hívta, kétkedés nélkül hitt Jézusban és mindenek fölött szerette Őt. Szent András apostol példája bátorít, hogy az előttünk álló adventi szent időben mi is felismerjük a közénk érkező Isten Bárányát, és kövessük Őt bármerre is megy.”
Az adventi istentiszteleten többek között részt vett a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka és megbízott orvosigazgatója is.

A heti parancsnoki értekezlet részeként Máté Sándor alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség lelkésze segítette a lelki ráhangolódást az ünnepre. Áhítatában hangsúlyozta, hogy igyekezzünk Isten, embertársaink és családunk felé fordulva a szeretet ünnepét megélni, és ne a drága ajándékokra helyezzük a hangsúlyt.

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu