nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2018-11-23 12:54
Pszichológusi kerekasztal az MH BHD rendezésében

A Magyar Honvédség pszichológusai kerekasztal beszélgetést tartottak a Petőfi Laktanyában 2018. november 07.-én.

A Magyar Honvédség pszichológusai évente több alkalommal szerveznek kerekasztalt az aktuális szakmai kérdések feldolgozása érdekében. Ennek helyszínéül mindig olyan alakulat szolgál, ahol a pszichológus szakemberek dolgoznak. Így az adott katonai szervezet vezetői állománya megismerheti a tágabb pszichológuscsoportot, amelynek részeként a náluk dolgozó szakemberek végzik feladataikat.

Ezúttal a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (továbbiakban MH BHD) Petőfi Sándor Laktanyája volt az összevonás helyszíne. Baráth Ernő dandártábornok, dandárparancsnok köszöntötte a megjelenteket, bemutatta a BHD fő feladatait, szerteágazó tevékenységét.

A megnyitó után Andó Sándor ezredes intézetvezető (MH főpszichológus) és Molnár László András alezredes, osztályvezető moderálásával a résztvevők áttekintették a csapatpszichológiai szolgálat tevékenységének aktuális kérdéseit, problémáit és azok megoldási lehetőségeit. A rendezvény fókuszában a missziók biztosítása, és az alkalmassági vizsgálatok szerepeltek. 

Ezt követően Siklódi Viktor hadnagy az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár pszichológusa az iraki külszolgálat pszichológiai tevékenységéről számolt be a jelenlevőknek. Siklódi hadnagy hangsúlyozta, hogy „A misszió során nagyon sokat számít a szakember elfogadása, ezt pedig csak úgy lehet elérni, ha ismerik a katonák, ezért az a legjobb, ha minden csapattal a saját pszichológusa utazik a misszióba.” 

Kovácsné Kósa Márta alezredes, az MH Egészségügyi Központ kecskeméti Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet Pszichológiai Osztályának vezetője szólt az alkalmasságvizsgálat aktuális, csapatpszichológusokat is érintő helyzetéről. Az alezredes elmondta, hogy „A katonai szolgálatra jelentkezők igénylik a legnagyobb figyelmet az alkalmasság-vizsgáló intézetben, hiszen fontos hogy a jelentkezők képességei, készségei illeszkedjenek a katonai szervezet elvárásaihoz."

A program zárásaként a pszichológusok munka közben nézték meg a BHD egyik szervezeti elemének, a Honvéd Koronaőrségnek a tevékenységét, mindezt egy Országházban tett látogatás keretében.

 

legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu