nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2017-11-15 11:01
A gyógyászat szolgálatában
Az MH Egészségügyi Központ reumatológiai és fizioterápiás szakemberei szakmai fórumon osztották meg a kezelések során szerzett tapasztalataikat 2017. november 6-án.
Az MH Egészségügyi Központ Reumatológia és Fizioterápia szakrendelésén a mozgásszervi betegségek széles skálája jelenik meg a mindennapi gyógyítás alkalmával. A szakemberek a fórum alkalmával megoszthatták egymással munkájuk során szerzett tapasztalataikat, mind a betegek, mind a terület speciális készülékeinek kapcsán.  

A gyakran használt eszközök között megtalálható a Magnevit magneto-elektro terápiás készülék is, amely a mágneses erőtér terápia, az elektroterápia, a masszázs és az akupunktúra hatásait ötvözi. Az eredmények elérésében kiemelkedő szerepe van a készüléknek mikrocirkulációra kifejtett hatásával, ahogy erre Prof. Dr. Sandra Sándor, az MH Egészségügyi Központ Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés, rendelésvezetője is rávilágított előadásában. Kiemelte továbbá a fascia hálózat (izompólya hálózata) jelentőségét az emberi szervezetben, hiszen a tudomány fejlődésével egyre nagyobb hangsúlyt kap egyedülálló szerepe. 

A rendezvény meghívott vendégeként Dr. Xiu Wei ortopéd főorvos, a hagyományos kínai orvoslás főorvosa előadásában rámutatott, hogy nemcsak mozgásszervi panaszok esetén, hanem gasztroenterológiai megbetegedések-főleg gastritis- kezelése során is pozitív eredmények érhetőek el a készülék használatának bevonásával.

A szakmai fórumon az MH Egészségügyi Központ Reumatológia és Fizioterápia szakrendelés több munkatársa, különböző szakterületeken szerzett tapasztalait osztotta meg a jelenlévőkkel, kitérve a munkájuk során is használt magneto-elektro terápiás készülékre is. Hajdu Henrietta BSc., fizioterápiás szakasszisztens, a facial paresis – arcideg bénulás – kezelésében, Buzás Ildikó, gyógymasszőr, a masszázs kezelés kiegészítéseként alkalmazta és ért el vele pozitív eredményeket. Katona Ferenc, gyógymasszőr izomrendszeri elváltozások területén nyert kiemelkedően jó hatékonyságát emelte ki előadásában, a trigger-pont kezelési lehetőségének tárházát gyarapítva. Bemutatta, hogy a kezeléssel olyan hatékonyan lehet kezelni az elváltozásokat, mintha injekciós kezelésben lenne része a betegnek, mégis kiküszöböli a szövődményeket és mellékhatásokat. Huczkáné Fehér Judit, fizioterápiás szakasszisztens, a Schlatter-Osgood szindróma kezelésében használta a készüléket. Füzesné Scheffer Csilla, fizioterápiás szakasszisztens, több mozgásszervi elváltozás esetén is alkalmazta a készüléket, így előadásával nagyobb betekintést nyújtott a reumatológiai- és ortopédiai kórképek kezelési lehetőségeibe. Tapasztalatait részletes statisztikai adatokkal is alátámasztotta. Trapp Bernadett, fizioterápiás szakasszisztens, a kezelések során a bőrre kifejtett jótékony hatását is megtapasztalta, a hölgyek nem kis örömére, hiszen a készülék a bőrön jelentkező felületes ráncokat elsimítja, az arckrémek hatóanyagait mélyebbre beviszi, hidratálja, feszesebbé teszi a bőrt, a szövetekben lévő folyadék kiürülését elősegíti. 
A rendezvény a jelenlévő szakemberek számára remek lehetőséget nyújtott a fizioterápiás kezelések tapasztalatainak megosztásához, hozzájárulva ezzel a további magas szakmai színvonalú betegellátáshoz. 
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Alapítvány
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu