nyitólap MH Egészségügyi Központ Vezető szervek Honvédkórház Védelem-egészségügy Gazdasági Igazgatóság
2015-12-18 12:20
GYIK
A leggyakrabban felmerülő kérdésekre adunk választ. További kérdése esetén keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén (HM: 02-2-73-012, e-mail: fel.ek.htp@hm.gov.hu).
Hogyan tudok jelentkezni a programba?

Jelentkezési szándékát egy rövid indoklással az alábbi címen elektronikusan tudja megtenni: fel.ek.htp@hm.gov.hu vagy faxon a jelentkezési lap elküldésével (HM: (02-2/72-501)

Mentesít-e a programban való részvétel a fizikai alkalmasság-vizsgálat alól?

A fizikai alkalmasság-vizsgálaton való részvétel alól nem kap mentességet, aki vesz a Honvéd Testalkati Programban. Az eredményét javíthatja, hiszen az egyénre szabott mozgásprogram a súlycsökkentés mellett a fizikai teljesítmény növelése is a Program célja.

Hatékony-e a program?

A program hatékonyságát számos tényező garantálja. A legfontosabb, hogy a résztvevő teljesen személyre szabott táplálkozási és edzésprogramot kap, amit folyamatos szakmai kontroll mellett végez. Magasan kvalifikált szakembereink (sportorvos, gyógytornász, személyi edző, pszichológus, dietetikus, egészségfejlesztő) minden lehetséges támogatást megadnak a résztvevőknek. A program komplexitása is lényeges, hiszen a fogyás, és
a testsúly megtartása nem csupán az étrend megváltoztatása által érhető el, hanem a teljes életmódváltással, amibe a sport és az egészségtudatos magatartás kialakítása is beletartozik. Természetesen a megfelelő szakmai program mellett elengedhetetlen a résztvevő együttműködése is a meghatározott étrend és edzésterv következetes betartása.

El tudom-e végezni a testösszetétel mérést a konzultációs alkalmak között?

A konzultációk között lehetőség van az OMRON BF 511 készülékkel testösszetétel elemzést végezni, hiszen az eszköz már minden alakulatnál megtalálható. Az egészségügyi alapellátását végző rendelővel egyeztetve, helyben is el lehet végezni a mérést. Javasoljuk, hogy a programban résztvevők éljenek ezzel a lehetőséggel, hiszen az eredmények alapján, szükség esetén optimalizálható az étrend és/vagy a mozgásprogram is.

Ki láthatja a mérési eredményeket?


Az Egészségfejlesztési Osztály (a továbbiakban: EFO) az adatokat a honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló 2013. évi XCVII. törvény (a továbbiakban: Haktv.) 8. §-ában meghatározottak szerint kezeli. A jogszabály tudomásul vételéhez belépéskor a jelentkező aláírja az adatvédelmi tájékoztatót és nyilatkozatot (Lásd: Nyomtatványok). Az EFO
a résztvevőkről felvett személyes és egészségügyi adatokat más szervnek, szervezetnek - elöljárói kérésre - sem adhatja ki. Az adatait csak az Ön programjának összeállításában használjuk fel. Az összesített, személyi azonosításra alkalmatlan adatokat kizárólag statisztikai adatelemzés céljából használjuk fel.

A Magyar Honvédség jelenlegi élelmezési problémáival foglalkozik-e a Program?


Tekintettel arra, hogy a Programnak nem célja a Magyar Honvédség élelmezési problémáinak megoldása, úgy nem is foglalkozik vele, bár tisztában van a meglévő és orvosolandó problémákkal. Oly annyira, hogy a megfelelő szakmai területeken keresztül már több alkalommal is jelezte, hogy az élelmezéssel kapcsolatosan változtatások lennének indokoltak, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatnák a személyi állomány minőségi étkeztetésének pozitív irányú változását. A meglévő élelmezési problémákért a Honvéd Testalkati Program nem felelős.
legfrissebb
legolvasottabb
NATO KEKK
partnereink
kiemelt témák

Kedves Betegünk! Kedves Hozzátartozó!
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésének célja, hogy folyamatosan elemezze, és ennek alapján javítsa az egészségügyi ellátás színvonalát. Nagy örömmel vennénk, ha kérdőívünket elolvasná és kitöltené annak érdekében, hogy az Ön tapasztalatai alapján javíthassuk az egészségügyi ellátás minőségét. Az adatszolgáltatás önkéntes és névtelen. A kérdőív kitöltése pár percet vesz igénybe.
Járóbeteg elégedettségi kérdőív Fekvőbeteg elégedettségi kérdőív Diagnosztikai elégedettségi kérdőív Sürgősségi elégedettségi kérdőív III. Telephely Hozzátartozói elégedettségi kérdőív
Alkalmasság-vizsgálat
Igényjogosulti Referatúra
Szakrendelések és szakambulanciák rendelési ideje, előjegyzés
Mi, hol található?
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
mh.ek@hm.gov.hu